top of page
AdobeStock_240302514.jpeg

Proiectele noastre

Evenimente

Ziua Copilului, 1 iunie 2023, Institutul Clinic Fundeni, București

Asociația Părinților Copiilor cu Afecțiuni Oncologice contribuie și se implică activ în îmbunătățirea calității vieții pentru copiii cu afecțiuni oncologice, a supraviețuitorilor și a familiilor acestora.

Ne continuăm misiunea noastră de a dezvolta și extinde suportul acordat secțiilor de oncopediatrie din România, cu echipe profesioniste formate din psihologi, onconutriționisti, kinetoterapeuți.

Astăzi, la conferința de presă organizată la Institutul Clinic Fundeni au participat Ministrul Sănătății, Profesor Dr. Alexandru Rafila, Dna. Profesor Dr. Anca Coliță - Managerul Institutului Clinic Fundeni, Profesor Dr. Dr Alina Tănase - Șef secție Transplant Medular și Director Medical al Institutului Clinic Fundeni, Profesor Dr. Viorel Jinga- Rector Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila și Radu Gănescu - Asociația Pacienților cu Talasemie Majoră si Ștefania Mircea, Manager Program – Organizatia Salvati Copiii.

Ziua Supraviețuitorilor de cancer 2022, București

Anul acesta, pe 5 iunie, s-a sărbătorit pentru prima dată Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer, stabilită prin lege în prima duminică a lunii iunie.

În perioada mai-iunie 2022 Asociația Părinților Copiilor cu Afecțiuni Oncologice a participat și a susținut o serie de evenimente publice dedicate supraviețuitorilor de cancer. Asociația, prin reprezentantul său, doamna Amalia Năstase, a participat la dezbaterea ”Provocări și soluții privind îmbunătățirea vieții supraviețuitorilor de cancer din România” organizată în Sala de Plen a Senatului României pe data de 30 mai. De asemenea, pe 5 iunie, a fost organizat împreună cu mai multe organizații-cheie un concert caritabil la Ateneul Român, marcând astfel Gala Supraviețuitorilor de cancer din România,
Prin acest șir de acțiuni, Asociația își îndeplinește rolul de catalizator de solutii între nevoile și speranțele copiilor bolnavi de cancer și a părinților lor și între autoritățile române cu scopul de a înlesni drumul către vindecare.

bottom of page