top of page
AdobeStock_115711579.jpeg

Proiectele noastre

Parteneriate

Parteneriat cu Societatea Română de Onco- Hematologie Pediatrica (SROHP)

Unul dintre principalele obiectivele ale Asociației Părinților Copiilor cu Afecțiuni Oncologice (APCAO) este de implementare și dezvoltare a parteneriatelor solide și pe termen lung cu privire la explorarea şi îngrijirea copilului cu cancer şi priorităţile în oncologia pediatrică din România.

Din acest motiv, Asociația a realizat un parteneriat cu Societatea Română de Onco-hematologie Pediatrică (SROHP), cu intenția de a facilita accesul specialiștilor la ridicarea continuă a standardelor de practică şi a prestigiului specialităţii, prin alinierea permanentă a membrilor la informaţia ştiinţifică de actualitate în domeniu.

Astfel, APCAO a organizat un program de schimb de experiență (share experience meeting) – la Institutul Gustave Roussy din Franta - primul spital lider în cercetarea cancerului din Europa și clasat printre primele 3 cele mai bune spitale specializate din lume.

Obiectivele proiectului au fost: actualizarea şi diseminarea cunoştinţelor privind progresele în studiul supravieţuirii din cancerele copilului şi adolescentului, împărtășirea experienţei celor mai importante centre de oncologie pediatrică din Romania şi Institutul Gustave Roussy şi aducerea la zi a recomandărilor de bună practică în managementul clinic al acestora.

În acest fel, APCAO creează parteneriate strategice pentru a efectua schimbări de politici și programe care vizează scăderea factorilor de risc și a poverii cancerului la copii.

bottom of page